Paastonajan ajatuksia

Keskiviikko 17.2.2016 klo 16:39 - Anssi


Aloin jo saada huomautuksia siitä, että blogia ei ole päivitetty näillä lumilla. Kun ei ole suksia, niin on vaikeampi hiihtää! Nyt on hiihtovälineet jo melkein käyttökunnossa, samoin blogikynä on taas löytynyt.

 Blogin kirjoittamisen määrä on laskenut kuin lehmän häntä sitä mukaa kun Japaniin paluu on käynyt meille mahdottomaksi. Jos olisimme lähetyskentällä, monenlaista raportoitavaa tuntuisi olevan.

Jatkossa haluaisin kirjoittaa blogia ihan uusista ja osin vanhoistakin aiheista. Suuressa Mukana- teemassa on tarkoitus pysyä, sillä aloitan Kansanlähetyksen Kotimaisen ja ulkomaisen työn osastolla aluekoordinaattorina 1.3.2016 alkaen. Kansanlähetyksen kotimaantyö ja Viron lähetyskenttä ovat vastuualueitani. Reissuja ja matkoja, monenlaisia kohtaamisia on siis tiedossa, joten blogiin kirjoitettavaa pitäisi taas löytyä. Innolla olen aloittelemassa uusia tehtäviä.

Perheen elämä on vakaassa vaiheessa. Viikko- ja kuukausirytmi sisältää monenlaisia juttuja, mutta arki on hyvällä suunnittelulla pysynyt hallinnassa. Elämä on kokonaisuus, johon kuuluu koulut, hoidot, työt, harrastukset, velvollisuudet ja ihmiset. Ensi viikolla on ihana viettää hiihtolomaa, joka koskettaa jokaista perheemme jäsentä. Juhlia, tapaamisia ja reissuja on tiedossa.

Paastonaika näkyy meillä siten, että makeita on vältetty. Tekee hyvää, sillä olemme koko perhe herkkusuita. Ihmeesti sitä pärjää, vaikka kaapissa ei herkkuja olekaan.

Varmaan jokaisen meidän elämässä on erilaisia asioita, joissa tärkeysjärjestys ei ole ihan optimitasolla. Hommat eivät ole aina hallinnassa ja keskeneräisyys harmittaa. Tärkeintä paastoa meille jokaiselle olisi antaa elämässä tilaa Jumalalle. Hän on ainut joka lopulta kykenee korjailemaan elämäämme. Eikä hän ainoastaan korjaa, vaan on luvannut luoda kokonaan uutta. Kevättä ja pääsiäistä odotellessamme, ihmetelkäämme Ylösnousseen luomisvoimaa, jolla hän tahtoo meitä uudistaa. 

"Miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa" (Ef.1:19-20)


Kommentit

17.2.2016 18:21  Sinikka

Mukavaa, kun sukset löytyi ja kynä toimii! Hiihtolomalla tarvitaan suksia täällä Hollolassakin. Tänään ainakin kaunis talvinen päivä. Luistelukenttäkin oli loistokunnossa ja Heinsuolla hyvät ladut.

31.3.2016 16:56  MikaT

Onnittelut, Anssi! Tänään olet ollut jo kuukauden aluekoordinaattorina!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini