Isabellan kuulumisia

Maanantai 14.9.2015 klo 16:02 - Anssi


Moni on kysellyt, mitä Isabellalle kuuluu. Tässä prinsessamme kuulumisia.

Viikonloppuna vietettiin Isabellan synttäreitä sukulaisten kanssa. Olimme isolla porukalla ahtautuneet pieneen kotiimme. Sopu antoi sijaa ja koska sää oli mahdottoman hyvä, osa juhlapäivästä vietettiin ulkosalla puutarhassamme. Kesällähän pidimme kahdet puutarhajuhlat, Simeonille keskikesällä ja Maunolle loppukesästä. Kaikkia kolmea juhlapäivää on Taivaan Isä siunannut hienolla säällä.

Kaarinaa kehutaan maanmainioksi herkkujen valmistajaksi. Japanissa oli luontevaa ostaa kakut kakkukaupasta, mutta Suomessa Kaarina kokee painetta itsetehtyihin leivonnaisiin. Hyviä olivat tämänkinkertaiset herkut, vaahtiokarkkipikkuleivät, suklaakermakakku ja mustikkainen rahkakakku.

Isabella oli pukeutunut kullanväriseen juhlamekkoon. Kaikki Isabellan synttärileningit on tähän asti hankittu japanilaisesta mekkopuodista. Yksivuotiaana Isabellalla oli yllään pinkkiä, kaksivuotiaana valkoista, viime vuonna punaista ja nyt siis neljävuotiaana kultainen mekko. Isabella on tullut äitiinsä ja rakastaa kauniita vaatteita. Lompakkoni onneksi kolme poikaamme ovat tulleet isäänsä eivätkä juuri välitä ulkonäköpaineista.

Kaikilla synttäreillämme on ollut tarkoin harkittua juhlaohjelmaa. Tällä kertaa testattiin sukulaisten viittomakielen taitoa. Isabellahan on saanut puheen kehitystä nopeuttamaan tukiviittomien opetusta. Esimerkiksi värien viittominen on helppoa, punaista äännettäessä osoitetaan samalla punaisia huulia ja sinisen kohdalla sinistä silmää. Mustaa lausuttaessa peitetään silmä kokonaan pimentoon.

Isabellan puheterapia toteutuu tällä hetkellä Hyvinkäällä kerran viikossa. Tällä viikolla saadaan päiväkodille useita puheterapeutteja neuvomaan Isabellan puheasioihin liittyvissä kysymyksissä. On tärkeää paitsi meille vanhemmille, myös päiväkodin henkilökunnalle. Isabella viihtyy Ryttylän päiväkodissa, jossa hänellä on paljon kavereita. Puheen viivästymä ei näytä rasittavan sosiaalista ja iloista tytärtämme.


Kommentit

17.9.2015 10:11  Sinikka

Lämmin kiitos tästä ja muista kesän juhlista! Olemme nauttineet synttäreistä tosi paljon! Japanin vuodethan menivät niin, ettei päästy lainkaan lastenlasten juhliin.

17.9.2015 14:54  eräs lukija

Ihana Isabella!

1.10.2015 19:45  Susanna Melanen

Kiitos kuulumisista! Mäkin oon miettinyt, mitä Isabellalle kuuluu, ja teille muille myös. Harmi, kun kesälomasuunnitelmat menivät mönkään emmekä päässeet näkemään. Jumalan runsasta siunausta teille!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini