Kevään voimaa

Keskiviikko 13.5.2015 klo 13:31 - Anssi


Voimakas vuodenaika tämä kevät! Ehdimmeköhän kevään kiireiden keskellä ymmärtämään mitä kaikkea ympärillä tapahtuu? Minulla ei ainakaan vastaanottokyky meinaa riittää.

1) Tapahtumia luonnossa: Vietin viime viikolla kaksi yötä laavussa Keski-Suomessa. Myrskyinen sää pakotti kurkiparin lentämään laavun yli matalalta, siivet viistivät puiden latvoja. Laavun edustalla järven rannassa majaili myös joutsenpari ja kuikkapari. Käki aloitteli kukuntaansa. Kevätsateet ovat virkistäneet luonnon vihreäksi. Poutaisen kelin tullessa pitää kaivaa ruoholeikkuri esiin.

2) Tapahtumia perheessä: Valmistin lasten kanssa suklaakakun äitienpäiväksi. Lisäksi lapset ovat ahkeroineet klapihommissa, kun Kaarinan sedän tuomat polttopuut piti saada varastoon sateensuojaan. Natanael kävelee jo pitkiä pätkiä. Isabella sai päiväkotipaikan Vuokot-ryhmästä elokuun alusta alkaen. Simeon menee syksyllä ekaluokalle ja Mauno neloselle. Niin se on taas vuosi vierähtänyt ja kasvua tapahtunut. Paras suuntaus meidän vanhempien kannalta on se, että tätä nykyä meidän kodissa nukutaan yhtenäisiä yöunia. Yöherätyksiä on enää harvakseltaan, sillä Natanaelistakin on tullut hyvä nukkuja. Tuntuu, että parantuneesta tilanteesta johtuen omat aivotkaan eivät ole enää jatkuvassa huurussa kuten yöherätysten aikaan.

3) Tapahtumia suvussa: Tapasin viime viikolla tätiäni (äidin sisko) ja tämän ranskalaista miestä. Heidän poikansa on nyt aikuisiällä asettumassa asumaan Suomeen ja on saanut uraa kuvaaja/ohjaajana hienosti alulle. Kuvauksia on hänellä ollut myös kirkollisissa piireissä. Jos joku tarvitsee tällaisen ammattilaisen palveluksia, jaan tiedustelijoille mielelläni taiteellisesti lahjakkaan serkkuni yhteystietoja. Yhtäjaksoisen Suomessa asumisen takia tälle nuorukaiselle tuli kutsu armeijaan, koska hänellä on myös Suomen kansalaisuus. Tulipa tässä minullekin tornin kuvalla varustettua postia.

Kaarinan siskon ja tämän miehen synttärijuhlia vietettiin viime viikonvaihteessa. Ohjelmassa oli mm. ihastuttavaa poniratsastusta, josta kaikki lapsemme nauttivat. Tulevana viikonloppuna on Savosten serkkutapaaminen eteläsuomalaisessa leirikeskuksessa. Siellä tapahtuvaa talviturkin heittoa yms. lapsemme odottavat kovasti.

4) Tapahtumia kirkkovuodessa: Huomenna vietetään helatorstaita, Kristuksen Taivaaseen astumisen päivää. Puolentoista viikon päästä on sitten helluntai, Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Voimakkaita pyhiä kevään kohinassa.

5) Tapahtumia lähetystyön rintamalla: Olin viime viikolla pitämässä lähetystilaisuuksia Jyväskylässä. Tapasin päiväkerholaisia ja perhekerholaisia. Kävin myös pitämässä lähetysoppitunnin eräässä alakoulussa, jossa juhlasaliin oli koottu 70 henkeä 5-6-luokkalaisia. Mukana olivat myös elämänkatsomustiedon opiskelijat. Kouluvierailut on mahtava työmuoto, johon kannattaa suomalaisessa yhteiskunnassa edelleen kirkon, kristillisten järjestöjen ja koululaitoksen panostaa. Lapsityön lisäksi vierailin Jyväskylän matkallani myös Sanan ja rukouksen illassa, lähetyspiirissä sekä nuorten aikuisten illassa. Toukokuun loppupuolella tutustun Kansanlähetyksen työhön Hämeenlinnassa ja Helsingissä, sillä syksystä alkaen työkuvioni suuntautuvat entistä enemmän myös noihin suuntiin. Kaarinan kanssa pääsemme tutustumaan Kansanlähetyksen Viron työalaan ensi viikolla. Kiitos kahdelle mummolle, jotka ovat taas luvanneet hoitaa lapsiamme. Hyväkuntoisten mummojen lähellä asuminen ei ole lapsiperheelle itsestäänselvyys, joten osaamme erityisellä tavalla iloita tämänhetkisestä tilanteesta.

Voimallisen Jumalan läsnäoloa sinun elämäsi tapahtumiin!


Kommentit

14.5.2015 16:56  eräs lukija

Voi, miten hieno juttu, kun olet vieraillut myös kouluissa ja kerhoissa kertomassa lähetystyöstä! Se jos mikä, on tärkeää💜 Siunatkoon Jumala työnne! 😊

24.5.2015 22:26  pp Anssille

Kas sa räägid eesti keelt?

8.7.2015 9:49  Kaija Romppanen

Löysin blogin ihan vain googlaamalla lähetysaiheesta ja ilahduin kun eteen tuli Japanin työhön liittyvää. Siellä ei ole vielä koskaan ilmennyt kansallista herätystä vaan sadonkorjuu on yksittäisten tähkien keruuta. Rukousta ja Pyhän Hengen voimaa tarvitaan.Sydämelläni on vielä saavuttamattomat kansanryhmät.Siunausta ja hyvää kesää.

11.7.2015 20:25  pkp

Hei, nyt on jo heinäkuu. Onko ollut syntymäpäiviä ja mansikkasorbetta?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini