Kultahippuja

Tiistai 28.4.2015 klo 15:59 - Anssi


Eduskuntavaalien jälkeen hallitusta muodostavat puolueet pohtivat kuumeisesti, kuinka Suomen Pankin holveissa lojuvat harkot pitäisi vuolla. Kultahippujahan tulisi riittää jokaiselle kansalaiselle. Neljän lapsen isänä ymmärrän jotenkin kouriintuntuvasti, että hallitus voi päätöksillään joko helpottaa tai vaikeuttaa meidänkin perheen elämää. Päätökset lapsilisistä, päivähoitopaikoista, terveydenhuollosta jne. vaikuttavat yllättävän suorasti ihmisten elämään.

Jos vaalilupausten mukaisesti Suomessa tullaan toteuttamaan työllistämiseen tähtäävää yrittämisen helpottamista, haluaisin hamassa tulevaisuudessa perustaa monilahjakkaan vaimoni nimissä firman. En ole siis ollenkaan yrittäjätyyppi eikä se ole koskaan käynyt mielessäkään, mutta puoluejohtajien puheissa yrittäminen alkoi yhtäkkiä kuulostaa helpolta ja varteenotettavalta vaihtoehdolta monelle meistä.

Ei sen enempää politiikasta. Puhutaan kestävämmistä kultahipuista. "Kultahippuja" - niminen tilaisuus järjestettiin toissa viikonloppuna Ryttylän Lähetyskeskuksessa. Siinä oli asiaa mm. Etiopiasta ja Bulgariasta. Lisäksi kuultiin hyvää musiikkia sekä lähetystyöntekijöiksi opiskelevien tunnelmia. Itse sain kantaa korteni kekoon vastailemalla ohjelmaosuuksien välissä kiperiin kysymyksiin, joita Kansanlähetyksen "taiteellinen johtaja" minulle esitti. Kysymykset käsittelivät lähetystyön oikeutusta rikkaissa ja köyhissa sekä vaarallisissa kohdemaissa. Mielestäni saimme keskustelukumppanini kanssa hyvin hauskalla tavalla tuotua esille erittäin tärkeitä asioita. Jos et tänä vuonna päässyt mukaan, tule ensi vuoden huhtikuussa seuraavaan Missioforumiin. Tapahtumassa oli tänä vuonna oikein mukavasti osallistujia. Aiempina vuosina Missioforum on tunnettu nimellä lähetysseminaari.

Kultahipuista olemme saaneet osamme muuallakin kuin Ryttylässä. Kaarinalla on ollut muutama esiintyminen, jotka ovat sujuneet hyvin. Lahden Launeella viime viikonloppuna pidetty Japanin lähetyspäivä oli oikea raskaan sarjan lähetystilaisuus. Tarkoitan tällä sitä, että iso joukko vastuunkantajia teki mahdolliseksi monet japanilaiset kokemukset. Lounas oli japanilaista kareeraisua. Osallistujat saivat kokea myös origamin taittelua, kirjoitusmerkkien opiskelua, japaninkielistä laulua jne. Kutsumustakin käsiteltiin monien puheenvuorojen kautta. Sain Kaarinan kanssa pitää luennon aiheesta: "Miten japanilainen löytää uskon?" Se on kysymys, johon moni etsii vastauksia. Aktiivisten osallistujien kysymysten ja kommenttien kautta vaikeaan kysymykseen saatiin Launeellakin ehkä lisää valoa.

Totesimme japanilaisen löytävän uskon silloin, kun Jumala sanansa kautta sen hänessä synnyttää. Lisäksi toimme luennossamme esille viisi tekijää, jotka inhimillisesti katsoen altistavat japanilaista evankeliumin vastaanottamiselle:

1. Evankeliumin kuuleminen lapsuudessa

2. Kristittyjä sukulaisia/ ystäviä

3. Elämän vaikeudet ja kriisit

4. Japanista ulkomaille muuttaminen

5. Kristityn ulkomaalaisen (lähetin) ystävyys

Jos sinulle tulee mieleen muita kristityksi kääntymiselle altistavia tekijöitä, ole hyvä ja jaa kultahippusi kommentit-kentässä. Siunattua vappua!


Kommentit

29.4.2015 13:55  eräs lukija

Kiitos mielenkiintoisesta lähetyspäivästä Lahdessa! 😊

2.5.2015 21:18  Sinikka

Uskon löytyminen on nykyään Suomessakin vaikeaa. Kolme ensimmäistä kohtaa teidän luennossanne sopii hyvin meidän maahammekin. Itse ajattelen, että evankeliumin kuuleminen lapsuudessa on tosi tärkeää. Suomessa sitä rajoitetaan koko ajan varhaiskasvatuksessa ja koulussa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini