Hiljaisen viikon mietteitä

Maanantai 30.3.2015 klo 22:18 - Anssi


Tulin juuri pelaamasta sählyä. Maanantai-iltojen sählyt lähetyskeskuksen monitoimisalissa ovat olleet eräs henkireikä tällä kotimaan jaksolla. Vaikka en koe suurempia aggressioita repussa kantavanikaan, tulee ne vähätkin turhaumat hakattua sählymailalla kerran viikossa. Pelitovereita ja minua on varjeltu isommilta loukkaantumisilta kovatempoisten ja fyysisten otteluiden melskeessä. Hieno peliporukka täällä Ryttylässä!

Toinen henkilökohtaisesti rakas harrastus on ollut pilkkiminen. Lasten kanssa olen yleensä pilkkinyt, mutta yksinkin olen päässyt pilkille. Esimerkiksi kerran seurakuntavierailulta palatessani poikkesin kärköläläisellä järvellä, joka ei ollut aiemmin minulle tuttu. Särkeä sieltäkin nousi. Viime perjantaina pääsin kauden päättävälle pilkkireissulle onkivan rovastin kanssa. Onnistunut oli aamupäivä ahvenineen ja särkineen. Jää oli vielä vahvaa, mutta silti en enää tämän jälkeen jäille mene.

Lauantaina sain osallistua Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen lähetysmyyjäisiin, joissa teemana oli Japanin lähetys. Tarjolla oli monenlaista ostettavaa, tavaraa ja syötävää. Tarjolla ollut oyakodonburi oli herkullista! Oli mukava kohdata Päijät-Hämeen lähetysväkeä. Tapasin mm. näitä blogikirjoituksia "Eräs lukija"-nimimerkillä uskollisesti kommentoivan ystävän. Parasta lähetystyöntekijän työssä ovat kohtaamiset lähetyskentällä ja kohtaamiset kotimaassa. Niiden kautta lähetti saa kokea olevansa osa suurta ketjua.

Olemme tämän maaliskuun ajan prosessoineet uutta tilannettamme. Siis sitä, että emme pääsekään palaamaan kesäkuussa Japaniin. Vaikka itseäni tilanne on välillä ahdistanut, on ollut riemullista kokea todella kannustavaa asennetta lähettäviltä tahoilta. Seurakunnissa ja kansanlähetyspiireissä tilanne on otettu todella ymmärtäväisesti vastaan. Tämä on helpottanut omia pohdintoja. Koemme, että taas moni kantaa meitä uskollisesti rukouksissa. Kiitollisuudella olemme ottaneet rohkaisevat sanat ja esirukoustuen vastaan.

Tällä viikolla saamme muistella Jeesuksen kärsimystietä. Eilen iso joukko lapsia heilutteli pajunoksia palmusunnuntain jumalanpalveluksessa. Lähetyskeskuksessa oli ollut viikonlopun mittainen junnujen lähetysleiri. On mahtavaa, että vielä on paljon ihmisiä, joille Jeesus merkitsee paljon. On hienoa, että moni saa tänäkin pääsiäisenä kuulla parhaimman uutisen.

Tämän hiljaisen viikon aikana mennään Raamatun teksteissä tunnelmasta toiseen. Lopussa on onneksi luvassa ylösnousemuksen riemu. Kristityn elämä on samanlaista, monenlaisten vaiheiden päätteeksi on luvassa pysyvää hyvää. Eräs lähettitoveri totesi äsken sählypelin jälkeen, että kristittyinä me tiedämme suuren kertomuksen loppuratkaisun, olemmehan lukeneet Raamatun loppuluvutkin. Onnellinen loppu on niissä kertomuksissa, joissa Jeesus on päähenkilö. Siunattua pääsiäisen odotusta!


Kommentit

31.3.2015 7:30  MikaT

Kiitos taas mietteistä!

Hieno lopetus tuo lopun opetus.

2.4.2015 12:34  eräs lukija

Samaa mieltä kuin edellinen kommentoija. Oivallisesti pääsiäisen sanoma kiteytettynä!
Pääsiäisonnea koko perheelle!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini