På svenska i Korsholm

Tiistai 3.3.2015 klo 15:33 - Anssi


Kirjoitin keskipitkän ruotsin ylioppilaskokeissa 19-vuotta sitten, enkä ole sittemmin kovin paljoa ruotsin kieltä tarvinnut. Kerran Vaasassa joku tuli puhumaan minulle ruotsia. Japanissa kielikoulussa oli yksi islantilainen lähetystyöntekijä, jonka kanssa tuli verestettyä ruotsin sanoja, onhan kaikissa skandinaavisissa kielissä niin paljon yhteistä.

Viime viikonloppuna teimme koko perheenä mielenkiintoisen matkan Korsholmiin eli Mustasaareen. Se on ruotsinkielinen kunta Vaasan kupeessa. Koivulahden eli Kvevlaxin kirkossa vietettiin ystäväperheemme lapsen kastejuhlaa. Meistä tuli siis onnellisia kummeja pienelle pojalle.

Ihastelimme Pohjanmaalla ensinnäkin suuria jokia, jotka virtailivat jo monin paikoin avoimina. Taitaa tänä keväänä tulla tulva-aika normaalia aiemmin. Toiseksi ihmettelyn aiheeksi nousi lukuisat siirtolohkareet ja kalliot, jotka olivat ihastuttavia leikkipaikkoja lapsille. Alueella oli myös pieniä järviä. Olen monesti ajatellut että Pohjanmaa on tylsä ja tasainen, nyt se avautui minulle kiehtovana osana isänmaata. Lähetystyöntekijän sopeutuvalla sydämellä voisin kuvitella asuvani Mustasaaressa. Vaikka iso osa alueesta on jo kauan sitten alistettu isoiksi peltoaukeiksi, silti niissä maisemissa on jotain kiehtovan villiä.

Vietettyämme yhden yön ystäviemme vieraanvaraisessa kodissa, palasimme sunnuntaina kotiin kulkien Etelä-Pohjanmaan halki. Käytimme maisemareittejä. Ajoimme navigaattorin ohjaamana "metsäautoteitä" pitkin Lapualle. Kyllä Suomessa korpea riittää. Alavudella syötiin huoltoasemalla, siellä osui kohdalle tuttuja Lahdesta. Pirkanmaan Virroilla oli upeita koskia ja paljon lunta. Opimme, että Tampere sijaitsee yllättävän syvällä etelässä. Kyllä tämä Suomi on laaja maa ja hienoja mahdollisuuksia täynnä. Det är roligt att tala på svenska!


Kommentit

3.3.2015 17:51  sanakirjasta

En puhu ruotsia.
Jag talar inte svenska.

4.3.2015 2:24  Ulla

Olitte siis minun kotikulmilla - vad roligt! :) Ette tainneet sentään Vaasassa saakka käydä?

Mukavaa, että teillä on aikaa ja intoa ajella maisemareittejä pitkin ja ihastella Suomen alueiden ja luonnon monimuotoisuutta.

Siunaavin aatoksin ja terveisin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini