Talven sydän taittunut

Torstai 26.2.2015 klo 11:50 - Anssi


Hiihdon MM-kisat vielä jatkuvat Falunissa, mutta muuten talvi tuntuu olevan loppusuoralla. Ainakin täällä Etelä-Suomessa lumihanki on ohentunut ensin auringonpaisteiden ja sitten vesisateiden vaikutuksesta. Tällaisiako nämä nykyajan talvet ovat? Kaiholla muistelen lapsuuden talvia. Silloin hiihtokelejä oli marraskuulta huhtikuulle ja Salpausselän kisojen aikaan pakkanen nipisteli talvikenkiin topattuja varpaita.

Se on ollut ilahduttavaa, että pojat pääsivät koulussa monta kertaa luistelemaan ja hiihtämään, siis joululoman ja hiihtoloman välissä. Tällä viikolla oppilaat ovat paenneet vesilätäköiltä sisäliikunnan puolelle.

Täällä Ryttylässä oli koululaisten hiihtoloma jo viime viikolla, joten varsinkin loman alkupuolella nautimme ihan mukavan talvisista säistä. Pääsimme kylmähkössä säässä pilkille erään japanilaisen nuorukaisen kanssa. Ensin joella ihmettelimme puolisen tuntia, sitten siirryimme lammelle, jossa sielläkään ei kala tuntunut olevan syönnillään. 18-vuotias japanilainen kyttäsi sitkeästi pilkkionkeaan, vaikka selvästi hänellä oli jo aika kylmä. Lounasajan lähestyessä annoin hänelle vielä 5 minuuttia pilkkiaikaa ja pyysin tekemään reiän haluamaansa paikkaan. Hän siirtyi hieman lammen soisen pään suuntaan ja kairasi reiän. Auttelin syötit ja siimat kuntoon. Juuri kun olin sanomassa viimeisen pilkkiminuutin alkaneen huomasin nuoren miehen vetelevän siimaa jäälle konkarin ottein. Selvisi, että hän on harrastanut venekalastusta Japanissa. Jäälle nousi komea ahven. Koko pilkkiseurue onnitteli japanilaista innoissaan. Ahventa koukusta irrottaessani kysyin, "joko lopetetaan onginta". "Hai, kyllä", kuului hymyilevä vastaus. Painuimme meille lämmittelemään ja syömään. Kaarina tarjoili lounaaksi lankomieheni ampumaa jänispaistia ja isäni pyydystämää kuhafilettä. Kylläpä tämä meidän suomalaisten elämä on eksoottista!

Olemme viime aikoina tavanneet monia ihmisiä. Nyt alkaa helmikuun juhlat olla juhlittu. 1-vuotiaamme on räkätaudissa, muut olemme terveitä. Tänä iltana pääsen kokemaan arjen juhlia Hämeenlinnassa, jossa saan puhua nuorille aikuisille aiheesta "Lähetystyö lähellä sydäntä". Ystävänpäivä jo meni mutta rakkaita, sydämenmuotoisia terveisiä rohkenen silti Teille kaikille lähettää! 心=sydän (japanin kielellä).


Kommentit

26.2.2015 14:29  pp

Eksoottisia takkapuita noudettavissa naapurin pihalta. Edellyttää kassaran käyttöä, sahaa ja voimia. Ajankohta vapaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini