Aktiviteettien täyttämä helmikuu

Keskiviikko 11.2.2015 klo 10:21 - Anssi


Isabella osoitti tässä yhtenä päivänä hämmästyneenä taivaalle, ihan kuin olisi nähnyt jotain outoa. Aurinkohan se vain siellä möllötteli. Ihanan keväisiä ovat olleet päivät tällä viikolla. Tuntuu, että veri lähtee ihan eri tavalla virtaamaan, kun kaamos alkaa olla päättymässä. Kevät on hieno vuodenaika Suomessa. Viimeksi olemme viettäneet täällä kevättä kuusi vuotta sitten, joten innolla odotamme kevätpuroja, pajunkissoja, hiirenkorvia jne.

Yritetään nyt kuitenkin elää tämä talvinen helmikuu ensin. Pihamme lumilinnan pystyssä pysymisen kannalta olisi hyvä, että pakkasta vielä riittäisi.

Kaarina voivotteli jo vuoden alussa, että helmikuusta tulee kiireinen. Ihmettelin vähän sitä, koska en ollut itse mielestäni sopinut paljonkaan menoja helmikuulle. Helmikuun kiireet ovat pääsääntöisesti ns. positiivisia kiireitä eli juhlia, vierailuja, ystävien tapaamisia jne.

Tänään on Isabellan nimipäivä. Ylihuomenna Natanael täyttää yksi vuotta. 1v-synttäreitä vietetään kolme kertaa eri kokoonpanoilla, perjantaina ja lauantaina meidän kodissa ja ensi viikon torstaina Kaarina siskon luona Helsingissä. Samalla vietetään serkkupojan 13-v synttäreitä. Tuollaisella ikäerolla yhteissynttärit ovat varmaan aika toimivat, kumpikaan päivänsankareista ei liene mustasukkainen toisen juhlimisesta.

Täällä Hausjärvellä koululaisten hiihtoloma on viikolla 8 eli alkaa ylihuomenna. Hiihtolomaa varten on siis luvassa synttäreitä ja sen lisäksi monia muita mukavia asioita. Jos kelit olisivat näin aurinkoisia, ulkoilu maittaisi. Lumileikkejä ja pilkkireissuja varten tarvittaisiin pakkaskelejä. Sääennusteen mukaan sellaista olisi luvassa.

Kaarinalla on huhtikuulle suunniteltu konsertti pianistiystävän kanssa. Ymmärrettävästi Kaarina hieman stressaa sitä, koska arki ei ole antanut myöten soiton harjoittelulle. Teemme nyt tilaa pianoharjoittelulle useamman kerran viikossa.

Voisi kuvitella, että talvella Suomessa tulee jäätyä ihan sohvaperunaksi. Jotenkin sitä kuitenkin on tarjoutunut hyviä liikuntamahdollisuuksia. Lapsillahan on koulussa paljon hiihtoa ja luistelua, mutta me aikuisetkin olemme päässeet liikkeelle. Kaarina käy kävelylenkeillä ja uimassa. Minä pelaan kerran viikossa sählyä. Uimaan ja juoksulenkillekin olen päässyt. Hiihtokilometrejä en ehtine kovin paljon hankkimaan, mutta pidän kuntoa yllä lumitöitä tekemällä. Natanael ei vielä lumihangessa mönkimisestä oikein välitä, mutta sisällä konttailee, nousee pystyyn ja yrittää kiipeillä. Porukan laiskin liikkuja tuntuu olevan Isabella, mutta hänkin saa hyvää treeniä, kun joutuu kerta toisensa jälkeen nousemaan pulkkamäen omin jaloin ylös.

Hyviä hiihtoreissuja Sinulle!


Kommentit

14.2.2015 19:02  Sinikka

KIITOS mukavista 1-vuotissynttäreistä Ryttylässä. Serkuista oli paikalla Oula, Hilla ja Martti vieraina ja meitä aikuisia myös. Päivänsankari Natanael ihmetteli rauhallisena juhlamenoa ympärillään.

16.2.2015 8:58  Iida

Onnea 1 v. sankarille ja koko perheelle!!!

18.2.2015 20:49  kääretorttu

Onko kaikki saaneet mansikkasorbettia vai mitä se nyt olikaan, jota oli luvassa?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini