Reissuja raiteisilla teillä

Perjantai 6.2.2015 klo 14:29 - Anssi


Viime aikoina on ollut melkoisen lumista täällä Ryttylässä ja kai joka puolella suomea. Melkein joka päivä on satanut lunta, vaikka juuri nyt aurinko ihanan keväisesti jo pilkottaakin. Kunnan lumiaurat ovat olleet täystyöllistettyjä ja itsekin olen joutunut kolaamaan melkoisen määrän lunta. Yritän siis pitää autopaikan ja pihan kävelyreitit avoimina koko talven. Onneksi nurkkia joihin työntää lunta on vielä riittänyt. Mm. lasten lumilinnaa olen vahvistanut kolatulla lumella.

Pöpperöiset kelit ovat liukastuttaneet tieliikennettä. Sisäministerikin joutui vakavaan kolariin, jonka kaikki osapuolet lopulta uutisten mukaan selvisivät ihmeen hyvin. Itse olen kuluneella viikolla liukastellut kahdesti Lahteen ja kerran Akaalle. Vanhan kotikaupunkini Lahden lumisuus yllättää yhä uudestaan. Eteläsuomalaiseksi kaupungiksi Lahti on yllättävän luminen. Kai se johtuu siitä, että "Suomen Alpit" sijaitsevat siinä kohdalla. Kovin vilkkaalta tuntuvan hiihtokaupungin olemukseen tuo katu-uskottavuutta parkkeerattujen autojen lomiin auratut suuret lumikinokset.

Sunnuntaina olin Lahdessa eräässä kodissa raamattupiirissä. Oli mukava tutustua piirin jäseniin ja kuulla heidän tarinoitaan. Japanin lähetystä yhdessä ihmeteltiin. Toinen Lahden reissuni oli eilen , kun menin Lähetyskodille palaveriin. Suunnittelemme aktiivisen työryhmän kanssa Launeen kirkon lähetystapahtumaa, joka pidetään la 25.4. Ystävämme Päijät-Hämeessä, pistäkää tuo päivämäärä almanakkoihinne. Mielenkiintoinen tilaisuus luvassa!

Akaalle purjehdin tiistaina. Lähtö oli aamukuuden jälkeen, sillä olin menossa pitämään kello kahdeksan alkavaa oppituntia. Toijalan Pappilan koulun kuudesluokkalaiset olivat remonttievakossa paikkakunnan yläkoulun auditoriossa. Sinne rantauduin hyvissä ajoin, koska aikatauluun varaamaani "eksymisvaraa" ei juurikaan tarvittu. Oppitunti oli 45 min mittainen, mutta aktiivisten oppilaiden ansiosta tunti venähti ja opettajan mukaan se ei sotkenut heidän päiväänsä.

Samana päivänä pidin oppitunnin myös Akaan Kylmäkosken kuudesluokkalaisille. Sielläkin mahdollistui tunnin pidentäminen. Ilokseni molempien koulujen kuudesluokkalaiset olivat tosi hyvin käyttäytyviä ja fiksuja keskustelukumppaneita. Japanin lähetystyön oppitunnit sopivat heidän opetussuunnitelmaansa mainiosti, sillä heillä on hiljattain olleet opintojen alla Aasian maantiede ja maailmanuskonnot.

Raiteisilla teillä olen välttynyt vaaratilanteilta vaikka tiistai-iltapäivänä kotiin palatessani 3-tiellä nukuttikin ihan tolkuttomasti. Yritetään ystävät pysyä tiellä! Levosta käsin kevättä kohti!


Kommentit

7.2.2015 0:08  MikaT

Anssi, voimia kiertämiseen! Kantakoon kylvetty siemen paljon hedelmää.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini