Kylmää kyytiä

Torstai 22.1.2015 klo 14:13 - Anssi


Olin eilen pitämässä lähetystilaisuutta Kylmäkosken seurakuntatalolla Akaassa, siis Pirkanmaalla. Meno Kylmäkosken lähetyspiirissä oli otsikon vastaisesti kaikkea muuta kuin kylmää. Toistakymmentä lähetyksen ystävää otti minut ja mukanani olleen Isabellan lämpimästi ja rakkaasti vieraikseen. Kiinnostus Japanin lähetyksen asiaa kohtaan oli suurta, meillä oli hyvää keskustelua puheeni aikana ja sen jälkeisillä kirkkokahveilla. Kiitos teille Kylmäkosken väki!

Se kylmempi kyyti liittyy Toyota-autoomme, jossa puhallus toimii tuuripelillä. Kun Kaarina lähti aikaisin aamulla liikenteeseen, tuulilasi ei sulanut ollenkaan. Onneksi samalta kylältä saatiin käyttöön laina-auto, jolla päästiin jatkamaan matkaa. Kilometrin ajomatka jäisellä tuulilasilla laina-auton luo oli kuitenkin kylmää ja riskialtista.

Ryttylän kotimme on ollut talven nollakeleillä jopa kuuma, vaikka pidämmekin tuuletussyistä mökkimme räppänöitä usein auki. Toista se on näillä kylmenneillä keleillä, vaikka pakkasta ei olekaan kuin kymmenisen astetta. Nyt tuntuu nurkat viileiltä ja takkaa tulee poltettua entistäkin ahkerammin. Eilen sain varastomme viimeisimmät klapit poltettua. Onneksi pihalla seisoo vielä tukeva puukasa, sillä halkomies toimitti minulle kesällä yhteensä viisi kuutiota polttopuita. Varastoni seinustalle mahtuu kerrallaan muutama kuutio halkoja. Tänä iltana olisi siis luvassa jäljellä olevien halkojen kuljetus pihan pressun alta neljän seinän sisälle, varastoon. Isot pojat saavat auttaa minua tuossa hommassa, sillä erään naistenlehden mukaan lapsille on hyväksi päästä mukaan kodin töihin. Lapsityövoima tässä muodossa on tervetullutta! Toinen pojista saa purkaa ulkona olevaa puukasaa pulkkiin ja toinen heistä saa kasata kaunista puukasaa varastoon. Itse toimin välimiehenä eli kuljetan puita pulkalla puukasalta varastoon. Samalla tulee valvottua työn etenemistä projektin molemmissa päissä. Hienoja nämä perheen miesten yhteiset hetket ainakin suunnitelmina paperilla.

Mauno on siis jo kuntoutunut halkohommiakin ajatellen, tiistaista lähtien hän on käynyt koulua. Yli viikon jatkunut yhtäjaksoinen kuume lakkasi kuin seinään sunnuntai-iltana. Samanaikaisesti mm. Nastolan seurakunnan Levähdyspaikan väki rukoili meidän Maunon puolesta. Olin Nastolassa puhumassa kutsumuksesta. Paikallisten ja osin pitkältä ajalta tuttujen kristittyjen tapaaminen oli minulle kovin rohkaisevaa. Saamapuolella sitä tunnen olevani aina kun lähetystilaisuuksien nimissä saan johonkin päin Suomea matkustaa. Reissuilla tajuaa, että meitä on iso joukko yhdessä Suuressa Mukana.

Käytin muuten Nastolan reissulla ensimmäistä kertaa Kansanlähetyksen uusinta autoa C5-mallin Citroenia. Vaikka siinäkin on jo kohta satatuhatta kilometriä mittarissa, ruosteisiin Toyotoihin tottuneelle kuljettajalle ajokokemus oli hohdokas. Hienoa olla näissä Lähetyksen hommissa, kun saa tottua kaikkeen ja kaikenlaiseen, välillä kylmään ja toisinaan kuumaan.

Suuntaamme muuten kuumaan Japaniin ti 9.6.2015 jHs. Pyydämme esirukousta valmistelujen suhteen ja sen puolesta, että kristillinen todistuksemme Japanissa saisi Jumalan armosta olla jotakin muuta kuin haaleaa.

Siunattuja pakkaspäiviä Sinulle!


Kommentit

22.1.2015 23:46  eräs lukija

Hauska kirjoitus!

23.1.2015 12:55  ihan hyvällä tuulella

Sähkölämmitteisessä talossa patterit juuri paahtaa lisää, jos tuulettaa usein. Tuuletuksen tulee olla lyhyt ja täyskattava nopea. Lienee sielläkin nappula: lämmitys päälle-pois.
Meillä kaatui 12 isoa puuta. Yksittäisiä myöhemmin. Laske kuutiot ja vanhan naisen voimat.
Seuraavalle lomalle voittekin varata jostain hevosen. Muistakaa kerjätä ja pitää harjoitustunnit saarilla.
Yksi adventtikalenteri on jo joulua varten jemmassa.
Hyvää matkaa Japaniin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini