Härkäviikot

Perjantai 16.1.2015 klo 15:07 - Anssi


Vuoden ensimmäinen blogikirjoituksemme! Taitaa olla talviunta nukuttu Savosilla, kun kotisivuilla ei ole ollut kuulumisia. Eikös se vähän niin ole, että henkilön elämän laatu määräytyy sosiaalisen median yms. internet-aktiivisuuden perusteella. =)

Joulun aikaan tartuin pitkästä aikaa romaanikirjallisuuteen. Luin rikosromaania, jonka sain joululahjaksi itse kirjailijalta, hyvältä ystävältäni. Kirja tempaisi minut niin mukanani, että yhtenä yönä näin painajaisunta, jossa olin sotkeutunut rikolliseen toimintaan. Ajattelin unessa kauhuissani, että "olisi pitänyt pitäytyä lähetyssaarnaamisessa ja pysyä erossa rikoksista". Helpotus oli suuri kun herätessäni tajusin, että en olekaan poliisien ja petollisten rikoskumppaneiden maalitaulu.

Talvi on tuonut mukanaan myös ulkoiluharrastuksia. Pulkkamäkeä on laskettu pihassa jä lähetyskeskuksen mäessä. Lumitöitä on ollut sopivassa suhteessa. Ilahduttavaa oli käydä pitkästä aikaa pilkillä. Ykslammella oli kymmenen senttiä jäätä, paitsi siinä avantouintipaikalla, jota välttelimme. Mukanamme oli eräs japanilainen ystävä, jolle pilkkiminen oli eksoottista. Hänkin sai kokea kalan nostamisen hienoutta. Saimme yhteensä neljä ahventa.

Tammikuu on tuonut mukanaan ensimmäiset taudit. Mauno on maannut koko viikon korkeassa kuumeessa, eli ei päässyt minään päivänä kouluun. Epämääräisen tulehduksen (Ainakin korvassa näytti jotakin olevan) takia aloitettiin laajakirjoinen antibiootti, joka ei tosin vielä kahdessa päivässä ole tehonnut. Nieluviljelyn tulokset eivät ehtineet vielä tämän viikon nimissä tulla, mutta niitä kysyttäessä hoitaja kertoi Hausjärven ensimmäisten influenssatapausten tulleen todennetuiksi verikokeilla. Eli ainakin jatkossa pitkät, korkeat kuumeet pistetään herkästi influenssan piikkiin. Sitä kai se voisi olla Maunonkin tauti. Voimat se ainakin vie ja kuumelääkettä kuluu. Muut olemme täysin terveitä.

Seurakunnissakin olemme taas päässeet käymään. Hämeenkoskella vierailimme Loppiaisena. Samalla viikolla vierailin yksin Kuhmoisten miesten kotaillassa, jossa sain kohdata kymmeniä miehiä ja kertoa Japanin työstä. Ylihuomenna suuntaan Nastolaan.

Täytyykin tästä nyt luikahtaa paikalliselle parturi-kampaajalle, etten ole Nastolassa ihan talvipesästä nousseen karhun näköinen.

sayoonara!


Kommentit

16.1.2015 23:26  MikaT

Upeaa, että saatte nyt nauttia lumisesta luonnosta. Siunausta kaikkiin tämän vuoden tapaamisiin, kohtaamisiin ja tapahtumiin. Jumala johdattakoon askelianne ja elämäänne.

17.1.2015 0:36  eräs lukija

Hei!
Kiitos kuulumisista, mutta kyllähän blogistakin kai joskus saa taukoa/ lomaa pitää! :)
Tervehtymistä Maunolle!
Waude, varmasti oli upea juttu se miesten kotailta!
Siunausta ja talvi-iloa!

19.1.2015 15:17  Sinikka

Tänään 19.1 kuulin ,että Mauno on tervehtynyt. Ehkä se olikin influessaa. Suurkiitos kuitenkin Parantajalle, Jeesukselle. Taas eilen nousi monet rukoukset taivaaseen täältäkin suunnalta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini