Esittely

Olemme tällä hetkellä pysyvämmin kotimaassa.

Lähdimme lähetystyöhön Japaniin maaliskuussa 2010. Ensimmäinen työkautemme kesti kesään 2014 saakka. Työskentelimme kielikoulun jälkeen Hat-Koben seurakunnassa, joka on yhteistyökirkkomme Länsi-Japanin ev.lut. kirkon nuorin seurakunta (perustettu 2008).

Kaarina Savoselle (o.s. Pihkala) ajatus lähetystyöhön lähtemisestä voisi olla peräisin äidinmaidosta tai kasvuympäristöstä. Japanissa v. 1981 syntyneelle Kaarinalle lähetystyö on melkeinpä sukurasite. Kaarina on valmistunut pianonsoitonopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta vuonna 2008.

Äänekoskella syntynyt ja Lahdessa kasvanut Anssi Savonen (s.1977) on puolestaan taustoiltaan tiukasti kiinni isänmaan routaisessa maaperässä. Kutsumus toimia evankeliumin asialla, vaikkapa maan ääriin asti, on virinnyt yhdessä sen kokemuksen kanssa, että ”Jumala kannattaa”. Anssi on vihitty diakonian virkaan Lahdessa vuonna 2002.

Olemme tavanneet toisemme Lahdessa seurakunnan opiskelijatyön kuvioissa. Menimme naimisiin Hausjärven kirkossa elokuussa 2004. Noihin aikoihin Anssi aloitti Jyväskylässä diakoniatyössä.

Mauno Sakarias Savonen syntyi Jyväskylässä 29.7.2005.

Simeon Armas Savonen syntyi 27.6.2008 niin ikään Keski-Suomen keskussairaalassa isoveljensä ja isänsä tavoin.

Isabella Sakura Savonen syntyi Japanin Kobessa 22.9.2011.

Natanael Makoto Savonen syntyi Japanin Kobessa 13.2.2014.

Vuonna 2009 opiskelimme Kansanlähetysopistolla Ryttylässä lähetyskurssilla ja raamattulinjalla. Meidät siunattiin lähetystyöntekijöiksi Kansanlähetyspäivillä Kouvolassa heinäkuussa 2009. Lähettävänä tahonamme on Suomen evankelisluterilainen kirkko lähetysjärjestönsä Kansanlähetyksen ja seurakuntiensa kautta.

Miksi lähetystyötä?